Ethereum kopen

Ethereum kopen? In tegenstelling tot de bekende Bitcoin is Ethereum (ETH) geen cryptogeld. Het is namelijk een softwareplatform zonder tussenkomst van derden en werkt als supercomputer die je in staat stelt om overal ter wereld te programmeren. Hierbij kunnen applicaties en organisaties op basis van slimme contracten worden geprogrammeerd.

Deze slimme contracten zijn geprogrammeerde contracten die in de blockchain vastliggen en worden uitgevoerd op basis van voorgeprogrammeerde uit te voeren transacties. Nu is de blockchain nog erg ingewikkeld, en daardoor lastig om andere applicaties of toepassingen voor te maken. Ethereum maakt dat makkelijker.

Welk doel dient de munt?

EthereumEthereum is een gedecentraliseerde blockchain die personen, bedrijven en organisaties in staat stelt onderlinge transacties of overeenkomst uit te voeren via slimme contracten, dus zonder de inmenging van een derde (tussen)partij. Ether is de cryptomunt van de Ethereum blockchain.

Ethereum wil ervoor zorgen dat we weer de controle krijgen over de data en de services die ons worden geboden en daarmee de derde partijen binnen het internet buitenspel te zetten. Voorbeelden van derde partijen zijn onder andere bedrijven die data opslaan, hypotheken overboeken of complexe financiƫle instrumenten bijhouden.

You may also like